Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen

Inkeri
Oil
100x81 cm
1000 €

« »

BEAUVIR LE DARZ

BIO:
Colette Beauvir Le Darz is Bretoense.

TRAJECT:
Ze woont sinds 1994 in de buurt van Nantes, waar ze in haar atelier schildert, zonder echter haar wortels te verloochenen. Integendeel.

WERK:
Je zou haast geloven dat de zee in plaats van bloed door haar aders stroomt bij het zien van haar abstracte "zeezichten", composities waarin het blauwe domineert met een vloeibare materie. En hoewel deze kunstenares zich in de abstracte wereld thuisvoelt als een vis in het water, haalt ze haar inspiratie vaak uit het water (vooral de zoutpannen).
Haar eerste figuratieve periode was slechts een stap om de basis van de techniek en de beheersing van de materie onder de knie te krijgen.
Momenteel verdiept ze haar zoektocht en beperkt ze zich niet tot één genre, abstracte doeken doordrongen van een vrijere nerveuze tekenstijl, tegenover het strikte karakter van een geometrische constructie. "Ik streef naar een gezuiverde stijl", benadrukt de kunstenares. Na een reis door Lapland is deze zoektocht naar een economisch gebruik van middelen een constante geworden.
Deze abstracte composities spelen in op de kleur op kleur, met wit, blauw en zwart met minieme variaties.
Varen, in alle vrijheid op ontdekking gaan: zo luidt het motto van deze Bretoense kunstavonturierster.

 
Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43