Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen

Le ballon rond
Acryl
80x80 cm
1300 €

« »

LOPEZ

Traject:
De familie Lopez, afkomstig uit Boliviƫ, verhuist samen met de kleine Alfredo naar Spanje, waar de veelbelovende kunstenaar het grootste deel van zijn jeugd zal doorbrengen.
Zijn gevarieerde loopbaan als artiest laat hem toe actief te zijn in diverse domeinen, gaande van multimedia (infografie, web design) tot illustratie en striptekenen.
Op 36-jarig leeftijd, wisselt hij prompt zijn status van ’creatieveling’ in met die van de ’artiest’, waarna hij zich volledig zal toespitsen op zijn eeuwige passie: de schilderkunst.

Loopbaan:
Helemaal mee met zijn tijd, put Lopez inspiratie uit uit ons dagdagelijkse leven. Alfredo bejubelt ’het ordinaire’. Zijn main focus : de westerlingen.
De leer van Alfredo stelt een veelheid voor aan banale handelingen die ons leven vorm en schoonheid geven. Zijn werk is in feite een allegorie van verschillende thema’s: het genot, het werk, de business wereld, de liefde en het overmatig consomeren van geestbedwelmende middelen, zoals alcochol.
De vertelselen van het alledaagse, in bijzonder die van de Westerse wereld, kenmerken zich door hun voortdurend levendige kleuren en de centrale en immens grote plek die het personage binnen het werk inneemt. Elkeen van zijn werken doet ons eraan herinneren dat het geluk hier en nu is, zelfs in de kleinste details. Zijn voorstellingen geven ons een waarheidsgetrouw beeld weer van wie we eigenlijk echt zijn.

 
Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43