Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen

2
Oil
100x80 cm
550 €

« »

Abstract red

BIO:
Deze Parijse kunstenaar is geboren in 1975 en vormt zich als schilder doorheen het contact met andere kunstenaars in hun ateliers, tijdens stages en artistieke residenties.

TRAJECT:
Dehaineault maakt deel uit van het kunstenaarscollectief Yo’Studio, neemt deel aan een groot aantal tentoonstellingen in de streek rond Parijs (Salon des Ind├ępendants ART EN CAPITAL in het Grand Palais Parijs, Prix du public in het salon ARTS19 in 2008).

WERK:
Gemaakt ’s nachts met olieverf, vinden deze schilderijen hun wortels terug in onderzeese weergaven van Yves Tanguy, van verblijf aan de zee en meer algemeen in zijn drang naar lange tijden van eenzaamheid.
Deze serie in kwestie vertolkt het idee van een buitengewone natuur. De gebruikte techniek haalt alle variaties, spanningen en vibraties naar boven die omgaan bij de belangrijkste spelers in deze reeks : de kleur. De horizontale strepen in zwart, oranje en rood houden de kijker tegen in zijn drang op te gaan in de kleurenvelden, ze breken het ritme van de eeuwige kleur.

 
Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43