Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen

Marine d'Ostende 1
Oil
70x90 cm
620 €

« »

Marines et parcs

BIO:
Deze Brusselse kunstenares werd geboren in 1947.
Een vrouw met vele facetten, want ze was naast kunstenares ook de vrouw die in 1965 Belgisch tenniskampioen werd. Ze interesseerde zich voor astrologie en tarot. De laatste jaren van haar leven schreef ze, met succes, verschillende novelles. Haar echte passie was echter schilderen.

TRAJECT:
Ze heeft kunsttechnieken gestudeerd en heeft vervolgens een jaar met houtskool gewerkt aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Ze heeft haar opleiding vervolmaakt met een studie in reclametekenen.

WERK:
Joëlle Van Landeghem werd vooral aangesproken door de leefwereld van de impressionisten; ze werkte "op hun manier" en maakte daar geen geheim van. Ze ging regelmatig naar Giverny, naar het huis van Claude Monet en keerde terug met een heleboel kleurrijke doeken onder de arm. Als we naar haar doeken kijken, hebben we de indruk kalmer en serener te worden, alsof de natuur ons beïnvloedt. Haar laatste wens was dat de opbrengst van haar verkochte schilderijen integraal werd geschonken aan de afdeling palliatieve zorg van de Clinique St. Pierre d’Otttignies.

 
Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43