Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen 

ESPRIT VOILE

BIO: Geboren in Vietnam, Olivier is met zijn familie naar Frankrijk verhuisd om zich in Lyon te vestigen, waar hij zijn jeugd zal doorbrengen. Hij leeft en werkt heden in Duitsland waar hij zijn eigen galerij bezit.
TRAJECT: Zijn carrière ging van start met het studeren en beoefenen van mode ontwerpen te Parijs. Deze blijft hij beoefenen tot juni 2012 vooraleer hij van start gaat met het scheppen van picturale werken.
WERK: Autodidact kunstenaar, Olivier past zijn beoefening aan zijn lange ervaring in de sector van de mode ontwerp. Zo organiseert de kunstenaar zijn werk rond een thema die hij een hele jaar door in zijn picturale werken herdenkt. Bedacht als kleine collecties rond een thema, zijn series draaien rond ideeën zoals ontsnappen, sfeer, herinneringen van reizen en vrije meningsuiting.
Door zijn bewuste keuze om te grijpen naar een compositie structureel geharmoniseerd, verrijkt met het gebruik van een kleurenpalet licht en genuanceerd, lijken werken zoals "entre ciel et mer", "Esprit voile", "Atmosphère" heel rustig. Hij put zijn inspiratie eveneens uit Oosterse geestesstromingen zoals Boedhisme en Yoga, "[de] schilderijen [van Olivier] zetten [zijn] gevoelens op een bepaald ogenblik om tot kleuren en vormen, naar een welzijn [die hij] tegelijkertijd reddend en genzend wenst".

 
Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43