Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen

Zeeland
mix media
60x100 cm
1000 €

« »

Inselmann

BIO:
Sabine Inselmann is geboren in Nigeria (Sokoto Emirates) waar ze haar kindertijd doorbracht. Ze ontdekte er haar passie voor reizen en andere culturen. Later verhuisde ze met haar familie naar Duitsland. De kunstenares beschrijft zichzelf als een gesettelde nomade, die inspiratie put uit haar ervaringen.
Na haar studies trok Sabine op avontuur en werkte op een jacht die de Mediterraanse en Carïbische zee doorkruiste. Deze ervaring laten tot op de dag van vandaag sporen na in haar kunstwerken. Niet enkel het maritieme, maar ook humane en morbide thema’s komen vaak aan bod.
Haar oeuvre is getiteld "Life is colorful", net zoals het leven van de kunstenares. Voor ze een professionele kunstenares werd, werkte ze als vertaalster en fysiotherapeute. Haar kunststudies heeft ze later afgemaakt.

PARCOURS:
Ze geeft haar creativiteit vorm door middel van verschillende picturale technieken: Aquarel, Acryl, Gouache, Fotografie. Ze gebruikt ook graag verschillende materialen zoals papier, textiel en afval.
Vanaf 1999 exposeerde ze in Duitsland en buitenland. In 2001 richtte ze haar eigen academie, gespecialiseerd in schilderkunst, op in Hamburg.

OEUVRE:
Het werk van Inselmann is moeilijk in te delen in één bepaalde stijl. Alhoewel vaak figuratief, blijft er voldoende ruimte voor de toeschouwer om een eigen interpretatie te geven aan het werk.

 
Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43