Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen

TLP 4 12 11
Oil
70x70 cm
784 €

« »

The Little People

Bio : Bart Persoons geboren te Leuven in 1967, werkt in Brussel en woont momenteel met zijn vier kinderen en vrouw in Erps-Kwerps.
Parcours: Elke dag opnieuw. Iedereen ervaart het. Elke dag opnieuw. De veelheid in onze samenleving en de alledaagse drukte die ons leven binnensluipt. Te veel file, te veel evenementen, te veel sociale media, te veel vergaderingen, te veel tv-programma’s, te veel lawaai. Bart zocht een uitweg van deze chaos, een manier om te focussen op de eenvoud, de (mentale) rust. Hij vond dit in zijn kelder die hij omtoverde tot zijn private plek, zijn atelier. Hij omschrijft de weg naar dat atelier als de weg van de rust, van het minimalisme.
Oeuvre: Canvassen en olieverf, zijn trouwe compagnons. In zijn atelier werkt hij gefocust en schildert hij de mentale druk van zich af. Hij schets eenvoud en brengt structuur aan op zijn doek. De rust vond hij in verticale strepen die hij repetitief aanbrengt. Door deze handeling geraakt hij in trance tijdens zijn schilderproces. Het eindresultaat een veelheid aan verticale strepen, een veelheid waar hij niet aan kan ontsnappen. De veelheid Ún drukte maakt dan ook deel uit van onze samenleving.

 
Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43