Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen

Pré-historique
Mixed
92x73 cm
1150 €

« »

Marc Baumann abstrait

BIO:
Marc Baumann is geboren in 1921 te Parijs. Hij heeft gestudeerd aan de "École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs" te Parijs.

TRAJECT:
Zijn vertrekpunt was de figuratie in de jaren ’45 om daarna, bij het begin van de jaren ’80, over te gaan tot de abstractie, en wel een geraffineerde abstractie van een buitengewone vroegtijdigheid.Talrijke tentoonstellingen sinds 1979 te Parijs, in Japan en in China. Particuliere verkoopstentoonstelling in het Hôtel Drouot in maart 2001.

WERK:
Schilderen is voor hem zoals een melodie, die het toeval, de vaagheid, de verbeelding, de transparantie, het licht en de verborgen barsten tot uitdrukking brengt. De techniek maakt plaats voor de emotie. De kleur houdt op met bestaan. Enkel en alleen telt nog de vibratie. Schilderen als weergave van de ziel, een weergave die niet vertelt maar wel suggereert, die van het ene doek naar het andere glijdt zonder zich ooit te herhalen. Het ene doek leidt tot het andere, fungeert als ouverture voor het volgende tot volledige uitputting van het thema.

 




Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43