Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen

188 Arrêt sur image
Oil
100x100 cm
1450 €

« »

Yves Chamly

BIO:
Yves Chamly werd geboren te Parijs in 1959. Hij geniet een degelijke kunstopleiding aan scholen als de École Boulle, de Académie Julian en de École Supérieure des Arts Appliqués (Hogeschool voor Toegepaste Kunsten).

TRAJECT:
Hij verdiept zijn kennis door tien jaar lang met toewijding les te volgen in het kunstatelier van de schilderes- beeldhouwster mevrouw Cotelle-Clere. Hij neemt verder deel aan talrijke andere tentoonstellingen: in het Salon des Indépendants (Salon der Onafhankelijken) en het Salon d’Art contemporain (Salon voor Hedendaagse Kunst) te Parijs en elders in Europa.

WERK:
Meer en meer verlaat hij het figuratieve schilderen om resoluut te kiezen voor een abstracte expressie. De doorzichtigheid van het olieverfschilderij, dat hij bewerkt als een aquarel, geeft aan zijn doeken een bijzondere dimensie. De kleuren vibreren, het licht draait rond en creëert op die manier een universum dat de kijker zelf mag ontdekken. Deze driedimensionele ruimte zuigt de toeschouwer aan en stuurt hem op reis naar het middelpunt van Chamly’s schilderkunst. Licht en kleur, evenwicht en diepte zijn bij hem bepalende parameters. Zijn sprekende, dynamische schilderwijze bepaalt de kracht en de beslistheid waarmee hij zijn doeken gestalte geeft. Chamly’s schilderkunst is expressief, solide, en volgt een zeer rechtlijnige vormgeving. Ze is de weerkaatsing van zijn enthousiasme en zijn spontaneïteit.

 
Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43