Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen

Givre autours de Marcourt
Oil
80x100 cm
1400 €

« »

(paysages)

BIO:
Madeleine Remy werd geboren in 1938 te Durbuy.

TRAJECT:
Ze beoefent de figuratieve schilderkunst; haar opleiding genoot ze op de Academie van Waver. Haar initiële vorming in de tapijtweefkunst leerde haar van in het begin afstand nemen van de exacte weergave van de dingen; het bracht haar dichter en dichter bij het abstracte. Sinds 1982 nam Madeleine Remy deel aan verschillende groeps- en individuele tentoonstellingen.

WERK:
De beste voorbeelden hiervan vinden we terug in de werken uit haar beginperiode: landschappen. Normandische stranden en kliffen, Brabantse boerderijtjes, Ardeense valleien krijgen vorm onder immense hemels, nu eens sereen, dan weer dreigend, met hun zware of warme aarde.

"Elk stukje lijkt te zijn uitgevoerd met gemak, gedreven door de hartstocht opgewekt door de gewaarwording. De kunstenares gomt als het ware de vorm weg ten voordele van een soort van enigmatisch landschap dat gekenmerkt wordt door de afwezigheid van een aanduidbare horizon of diepte. De pâte doet op krachtige wijze zijn intrede en besteedt minder moeite aan het uitbeelden van de vorm dan aan het deelnemen aan de sfeer. De penseeltrek is kundig, aanraakbaar, smakelijk, dik en vet. De kleur is gedurfd, aristocratisch in zijn relaties, sidderend, rijk." D. Roegiest

 
Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43