Terug naar catalogus
Dit kunstwerk kopen

Mouillage
Acryl
100x100 cm
780 €

« »

Horizons

WERK:

"Toen ik de Atlantische oceaan overstak met een zeilboot, van de Azoren tot Portugal, stond ik oog in oog met de zee, en werd diep geraakt door het blauw.
In een oceaan van doeken voert een kleurenmagie ons mee naar zachte poëzie. De lucht die in de galerij hangt, vervoert ons als een bootje dat heen en weer geslingerd wordt door de zachte pendelbeweging van licht, warme tonen en vormen. Een zachte overtocht. Op de lijnen van de horizon met zijn zachte perspectieven trek je kleurtonen die alle capriolen van de immense oceaan doen buigen. En, o God, wat is hij groot, gigantisch.
De strandkeitjes brengen een magische dans ten uitvoer onder jouw behendige penselen. Ze doen het gonzende water van de opkomende vloed en de lichtschitteringen die de zon zo vrijgevig rondstrooit, weer opspringen.
Het diepe, nevelige schuim toont zich in zijn volle frisheid en energie in de geanimeerde trekken die jij erop aanbrengt in filigraan.
De zeilboten snellen vooruit als vliegende vissen, in reflecterende kleuren die spotten met de aanvallen van de stroom. Onder jouw lenige penselen zijn de kleuren onversaagd, onzinkbaar en zo diep."

Nathalie Clémént

 
Art Exhibitions for Offices

info@littlevangogh.be
+32 (0)2 652 43 43